Dia de visita a dues escoles a Estònia, ben diferents!

Com us vam avançar ahir, el dia d'avui l'hem passat entre aules i passadissos d'escoles Estonianes. Al matí hem agafat un autocar que ens ha portat a la primera escola, la Pelgulina gümnaasium. Una escola molt gran, que com les anteriors, és un centre públic on hi estudien alumnes des de primària fins a batxillerat.





Aquesta escola aposta per les arts i la tecnologia com a eixos vertebradors de l'aprenentatge i així ho hem pogut veure en les seves aules i passadissos. Us en deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure una mica del que nosaltres hem vist també!



Entre aules i explicacions, també ens hem reunit amb la direcció del centre per compartir el seu projecte. Un projecte educatiu molt sòlid i que novament ens ha fet pensar i reflexionar sobre la feina feta a l'escola. Continuem pensant que tenim molt camí recorregut i alhora és molt interessant conèixer altres projectes educatius per fixar-nos en fortaleses i oportunitats que creiem es poden anar aprofitant!

Un cop acabada la visita a la primera escola, hem anat a un mercat per menjar alguna cosa i novament hem agafat l'autocar. Aquesta vegada en direcció a la segona escola Estoniana: l'Ehte Humanitaargümnasium. Novament, un centre educatiu públic on hi ha infants des dels 7 fins als 18 anys. La visita per les instal·lacions ens l'ha fet la mestra d'anglès i ens ha explicat amb detall la seva manera de treballar. És una escola que utilitza el rus com a llengua vehicular, l'estonià, anglès i francès com a segones llengües. Prioritza el moviment dels infants durant el seu horari lectiu. Us en deixem diverses imatges perquè pugueu veure els diferents espais i aules:


Demà acabarem el programa amb la part més cultural sobre la ciutat de Tallinn.

Comentaris