See the good

Avui just quan estàvem a punt de començar la xerrada ha sonat una alarma d’incendis i hem hagut d’evacuar l’edifici on fem les formacions. Totes i tots hem sortit de manera ordenada, mantenint la calma i seguint les instruccions que ens han donat. Finalment, tot ha quedat en una anècdota per explicar, ja que no hi ha hagut cap incident destacable. Hem de dir, que ens ha deixat molt sorpreses l’eficiència i la calma amb la que s’ha gestionat tot.


Al cap de pocs minuts hem tornat a entrar i hem reprès la xerrada “See the good”. La formadora ha aprofitat la situació que acabava de passar per lligar-ho amb el tema que estàvem treballant: les fortaleses personals i l’educació positiva. I és que, tots i totes en tenim moltes de fortaleses; i moltes vegades no ens n’adonem o no les sabem reconèixer. Avui, sense ser-ne massa conscients hem actuat amb coratge i autoregulació. Ens podríem haver quedat amb la part negativa del que acabava de passar, però ens han fet veure la part positiva. 


A partir d’aquest exemple i molts d’altres, hem reforçat la idea de la importància que té per a tots i totes estar en un ambient positiu, on puguem aprendre a conèixer les nostres fortaleses, a sentir-nos en calma, escoltats i escoltades, acompanyats i acompanyades, valorats i valorades, etc.


Així que avui, novament hem tornat a pensar molt en l’escola i en com fem les coses i hem vist moltes semblances amb les maneres de fer i de tractar-nos. I estem contentes de saber que anem pel bon camí.



 Per acabar de completar el dia i conèixer una mica més d’aquest país hem anat a visitar un poblet amb molt d’encant que es diu Porvoo. Mireu quines cases més acolorides!


La seva catedral també ens ha agradat molt, ja que el seu estil era molt diferent al que estem acostumades a veure a Catalunya. 

Demà anem a visitar una altra escola de Finlàndia. Aquesta vegada només de primària. I a la tarda, agafarem un ferri i canviarem de país!

Comentaris