25.000 passes

Avui ens hem llevat amb el propòsit de conèixer i visitar la ciutat de Helsinki. Hem decidit que ho faríem tot caminant, així que hem anat a un mercat i hem provat els Korvapuusti (rotllets de canyella) per començar el dia amb energia.





El primer lloc que hem visitat ha sigut el Sibelius Monument. Una escultura d’acer feta amb un total de 600 tubs ubicada en un parc molt bonic. Es tracta d’un monument en reconeixement al músic finès Jean Sibelius.




El segon lloc on hem anat ha estat la Temppeliaukion Kirkko. Una església construïda en una roca gegant amb molt bona acústica per la forma en que està construïda i els seus materials. Destaca el seu gran sostre, de coure. Hem quedat impressionades.



Després, ens hem reunit amb el grup de mestres europeus amb qui farem el curs aquests dies i hem començat el primer programa cultural. El guia turístic ens ha introduït en la història del país finlandès i alhora ens ha fet un recorregut per altres edificis i monuments de la capital de Finlàndia.



Hem caminat pels carrers de la ciutat i hem vist el Parlament Finlandès, la Catedral de Helsinki i la Biblioteca Oodi, entre d’altres. Aquesta última ens ha deixat fascinades. Un edifici modern de tres plantes amb espais per a tot i tothom: taules d’escacs, llibres, jocs de taula, sofàs i butaques, zona de màquines diverses (de cosir, làser, ordinadors per fer disseny, estudi de gravació, videojocs, etc.), grades per poder seure, sales d’estudi i reunions, espai de joc per als infants, etc.









Demà començarem està previst començar un dia molt més formatiu, amb lectures d'experts, moments per compartir bones pràctiques i també acostar-nos als companys i companyes de formació, així com els projectes de les seves escoles.

Comentaris