Deixem Hèlsinki i arribem a Tallinn

Aquest matí ens hem llevat molt aviat per anar a visitar l'escola Saunalahden que està situada a Espoo. Només arribar ens hem trobat amb un edifici molt gran, modern i nou. Això és degut al fet que és un edifici on es troba l'institut-escola fins als 18 anys, la biblioteca pública i un centre per a joves, infants i les seves famílies.



La visita per totes les instal·lacions ha estat una gran experiència, ja que tenen aules dotades de molts materials, els espais són amplis, el mobiliari ajuda a les dinàmiques i al treball en equip, etc.




També, hem pogut conèixer la manera en com han donat solució a l'estona d'esbarjo i el clima del país. A Finlàndia als mesos d'hivern poden arribar a temperatures molt extremes (fins a -20ºC o més) i com us podeu imaginar, sortir a fora no és una bona opció durant força mesos. És per això, que els passadissos es converteixen en la seva zona d'esbarjo i s'hi poden trobar diverses opcions lúdiques, sofàs, etc. 

A part de la visita per les aules, també hem compartit visions amb la mestra d'anglès i d'educació especial de l'escola. Aquesta conversa ens ha permès intercanviar idees i maneres de fer per conèixer millor la seva manera de treballar i funcionar a l'escola. 

Hi ha un element que es repeteix com a idea d'escola, les ales. Les trobem representades a escultures de l'escola, a quadres pintats pels infants, a murals col·laboratius... Fixem-nos a les arrels per tal de tenir ales, reconeixent el potencial de cadascún...



Un cop acabada la visita, ens hem dirigit cap al port per agafar un ferri que ens ha portat al nostre segon destí: Tallinn (capital d'Estònia). 




Només arribat hem pogut comprovar que els edificis eren molt diferents dels de Hèlsinki. La ciutat de Tallinn té uns edificis més antics, medievals, amb un centre històric emmurallat, etc. Ja tenim ganes de visitar-la més a fons i conèixer també una mica de les seves escoles. Demà ens espera un dia intens, però molt interessant!

Comentaris